Головна » 2014 » Червень » 5 » Котелевщина готова приймати гостей!
12:14
Котелевщина готова приймати гостей!

«Котелевщина готова приймати гостей!»

З такими словами виступила заступник директора Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації Лариса Оніщук на обласному семінарі «Туристична Котелевщина», що відбувся нещодавно в нашому партизанському краї, на якому були присутні представники туристичних фірм, екскурсійних бюро, керівники галузі області та районів, представники музеїв та курортів. Вона зазначила про необхідність залучення ширшого кола можливостей для розвитку туристичної інфраструктури району.

«Котелевщина – багатющий край з надзвичайно великим потенціалом. Тут є все – і яскрава історія, і мальовничі краєвиди, і чудові люди. Ваш район може стати потужним туристичним центром Полтавської області», - наголосила Лариса Оніщук.

Зустріли гостей на в’їзді в район за стародавньою скіфською традицією келихом вина, куштуючи яке делегація прослухала розповідь про історичні особливості та традиції вживання напою, починаючи від від греко-римських часів.

З захопленням делегація слухала розповідь про Розриту могилу, що видніється за декілька кілометрів на схід від Лихачівки і кілометрів за два на захід від Малої Рублівки. Гостей вразила масштабність укріплення, яке навіть з плином часу нагадує про свою велич, а також різноманіття рідкісних степових трав, що густо вкрили неорану землю.

У центрі селища гості мали змогу познайомитися з роботами народної майстрині Лідії Литвиненко, виставка картин якої проходила в Палаці дозвілля «Скіфія». Директор Полтавського обласного Центру народної творчості Лідія Ковтун так прокоментувала представлені роботи: «У цих роботах, найскладнішим є відображення лику. Тут необхідно мати високу майстерність вишивання, вміння вдало підібрати кольори і, взагалі, налаштувати себе на роботу, фоном якої є відповідний душевний стан». За участь у обласному конкурсі народних майстрів Лідія Литвиненко була нагороджена почесною грамотою Полтавського обласного Центру народної творчості.

Велике враження на гостей справила прем’єра короткометражного фільму про партизанського генерала Сидора Ковпака, після перегляду якого відбулося покладання квітів до пам’ятника легендарному Герою. Також учасники делегації прослухали ґрунтовну розповідь про Котелевщину в роки Другої світової війни та Галерею Слави. Далі шлях привів до Свято Троїцької церкви, у якій ієрей Роман Довганич люб’язно погодився провести екскурсію.

Прослухавши екскурсію в музеї С.А. Ковпака, Заслужений працівник культури, заступник директора Полтавського краєзнавчого музею з обліку та збереження музейних цінностей Володимир Годзенко з приємністю зазначив: «Ми ще раз переконалися, як багато самовідданих ентузіастів, цілеспрямованих і світлих людей працюють в українських музеях. Попри усі обтяжливі обставини вони не зраджують свого покликання й продовжують зберігати та відкривати нашу культурну спадщину для майбутніх поколінь».

Зачарувалися гості красою Більських валів, величчю стародавнього городища, відчули енергетику Кирило-Мефодіївської церкви, де познайомилися з отцем Борисом Рибаковим. А завершилася подорож у Ковпаківському лісопарку, де можна було проникнути в справжню українську атмосферу завдяки неперевершеним виступам етно-гурту «Воріття» з м. Краснокутськ, душевним мелодіям Віктора Петріченка, вишитим рушникам і автентичному посуду початку ХХ ст., та смачній національній кухні, за що висловлюємо величезну вдячність ТОВ «Агрофірма «Маяк», СВК «Батьківщина», СК «Дружба», СТОВ «Скіф».

Обласний семінар «Туристична Котелевщина» пройшов успішно, показавши, що наш район має високий потенціал і готовий приймати туристів найвищого рівня.

 

Головний спеціаліст відділу

культури і туризму райдержадміністрації                           Олена Колос

Категорія: Новини про туризм | Переглядів: 476 | Додав: kolosok21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: