Головна » 2014 » Січень » 16 » Ой, хто любить Миколая
17:39
Ой, хто любить Миколая

19 грудня святкуємо свято святителя Миколая Мирлікійського, Миколая Чудотворця, як його називають у народі.  Це свято овіяне особливим теплом і радістю. І всі діти з великим нетерпінням  чекають, коли прийде Святий Миколай, щоб подарувати свої пречудові гостинці.

На виконання завдань Президента України В.Ф. Януковича щодо забезпечення прав дитини 18 грудня 2013 року у Котелевській гімназії №1 ім. С.А. Ковпака районний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Службою у справах дітей, за сприяння Котелевської райдержадміністрації в рамках проведення культурно-мистецьких акцій для дітей соціально незахищених категорій до Дня Святого Миколая, організував благодійне свято для дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Для маленьких котелевців було влаштовано веселе свято з казковими героями, численними конкурсами, солодощами і подарунками.

У заздалегідь підготовленій новорічні виставі взяли участь талановиті діти – вихованці районного центру творчості та учні музичної школи. Даруючи своїм одноліткам частинку свого тепла і любові, виступаючі разом з глядачами створили незабутньо святкову атмосферу.

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Борис Галушко у своїй привітальній промові зазначив, що довгоочікуване свято Миколая Чудотворця зазвичай приходить з подарунками, а також побажав малечі рости гарними, здоровими, розумними та жити в мирі і злагоді. «Я хочу, аби ви завжди чекали на це свято з нетерпінням. Бережіть гармонію в сім’ї і отримуйте радість спілкування з рідними. Я бачу в залі багато серйозних облич. Так не повинно бути. Важливо, щоб ви з радістю і посмішкою отримували подарунки і взагалі посміхались по життю».

«Напевно, немає людей, які не любили б подарунки. І діти, і дорослі з нетерпінням очікують того дня, коли прокидаєшся, а під твоєю подушкою…хоча б маленький, але подарунок. Ми, як керівники району, теж змогли стати помічниками Святого Миколая і допомогти дітям, які мріють про святкове диво. Ми робимо все, щоб у школах було гарно, ви мали теплі класи й куштували смачні страви у їдальнях. Кажуть, що у День Святого Миколая збуваються заповітні мрії і бажання. Я дуже хочу, щоб Святий Миколай приніс нам усім гарні дарунки, а найбільше - відкрив наші серця для любові. Усім нашим дітям я бажаю радості, щастя і добра», - звернулася до дітей та дорослих голова Котелевської райдержадміністрації Тетяна Корост. Вона акцентувала увагу на тому, що Президент Віктор Янукович оголосив 2013 рік Роком дитячої творчості в Україні. «Хочу, щоб ви запам’ятали цей день, добре вчилися, а Святий Миколай за це принесе вам усе, що тільки захочете».

Голова районної ради Василь Тимошенко привітав дітей зі Святом і наголосив на важливості гарного навчання та активної участі в спорті та художній самодіяльності. «Та наука, яку ви отримуєте з дитинства, юності, буде вам у нагоді все життя й допоможе відкрити дорослий світ. Я знаю, як важливо досягти мети, яку ви ставите перед собою. Я хочу, щоб ви завжди мріяли та досягали мрій», – сказав він.

Котелевський селищний голова Іван Гарькавенко побажав присутнім міцного здоров'я і святкового піднесення у ці зимові дні.

Ієрей Роман Довганич засіяв щирі слова віри, надії, любові та розуміння, і подарував маленьким котелевцям освячені іконки з зображенням Святого Миколая. «Починайте день із добрих справ і відчувайте радість через чисті дитячі серця».

Відзначили на Святі й тих дітей, які приймали активну участь у спортивних змаганнях, художній самодіяльності та стали призерами предметних олімпіад – Арсена Красавцева, Марину Усік та Олександра Марченка. Їх нагородили почесними грамотами від райдержадміністрації та цінними подарунками.

Святий Миколай та помічники-ангелята вручили усім присутнім діткам в залі солодкі подарунки від районної, селищної та сільських рад. Урочиста програма заворожувала своєю насиченістю – хотілося хоч на мить продовжити казку, якої так мало в житті дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

По завершенню Свята на маленьких котелевців чекав подарунок від голови райдержадміністрації Тетяни Корост – великий торт, а також смачний благодійний обід.

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 320 | Додав: Андрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: