Головна » 2014 » Лютий » 26 » Першими у Новому році День села відзначили жителі Козлівщини
14:04
Першими у Новому році День села відзначили жителі Козлівщини

    Свято відбулось у повністю реконструйованому Будинку культури Здавна село — це одна дружна родина, на долю якої припадали і добрі, і лихі часи. Козлівщина, маючи двохсотлітню історію, теж пережила революції й війни, злети й падіння. Активна розбудова   села почалась  з кінця 1960-х років, досягнувши свого піку в середині 1980-х,  коли було споруджено дитячий садок, будинок побуту, лазню,   магазин і кафе, багато житлових будинків на двох нових вулицях — Молодіжній та 40-річчя Перемоги, прокладено мережу водопостачання, підведено газ.

Та з розвалом Радянського Союзу почався занепад місцевого господарства, його трудівники переживали нелегкі часи. Ситуація змінилася з приєднанням колгоспу   ім. Войкова до вже тоді передового  «Маяка»: було оновлено машино-тракторний парк, ферму, появились стабільні робочі місця, зросли виробничі показники, збільшилися врожаї. Віповідно зросли вкладення і в соціальну сферу, скажімо лише у  2003 році на  ремонт школи та будівництво спортзалу було використано 1 мільйон  200 тисяч гривень.

Відтоді зміни в селі відбуваються постійно. Торік агрофірмою «Маяк» витрачено 800 тисяч гривень на освітлення вулиць,  ремонт Будинку культури, котельні та інші добрі справи. «Моє село! Для мене ти — єдине!» — такими словами в неділю, перед Різдвом, у Козлівщині розпочалося святкування Дня села. В обідню пору місцеві жителі та гості зібралися у затишному, повністю оновленому Будинку культури. Такий приємний подарунок село отримало від ТОВ «Агрофірма «Маяк» (директор Вячеслав Прийма), за кошти якого (більше 500 тис. грн) проведені масштабні внутрішні та зовнішні опоряджувальні роботи, повністю замінені системи опалення та електропостачання, утеплено фасад, відремонтовано дах та котельню, санвузли.

Саме в заповненому людьми реставрованому залі до козлівщинської громади з вітальним словом звернулась голова райдержадміністрації Тетяна Корост, яка, зокрема, зазначила:

  Мені хочеться, щоб у людей завжди були присутні почуття доброти, гордості й любові до рідного краю. А такі хороші справи, як ремонт Будинку культури, якраз і сприяють цьому. Взагалі, виконуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, ми не випадково поставили завдання щодо відновлення в районі закладів культури. Це дуже важливо для розвитку духовності людей. З піднесенням культури вони більше цінуватимуть свою державу, свій народ.

 У Козлівщині багато творчих, працьовитих, патріотичних людей. Для таких приємно робити добрі справи, очікуючи на плідну віддачу. Спільними зусиллями ми здатні подолати будь-які негаразди.

Щиро вітали козлівщан заступник голови районної ради Олександр Гаркавенко, сільський голова Анатолій Сіренко, директор ТОВ «Агрофірма «Маяк» Вячеслав Прийма і зичили всім щастя, здоров’я й енергії, здобутків у праці задля рідного краю та благополуччя кожної родини.

У цей святковий день вшанували людей, які відзначаються працелюбством і сумлінням. Зокрема, Григорій Пестременко, Микола Пронь, Володимир Койда та Христина Кива отримали Почесні грамоти райдержадміністрації і районної ради та цінні подарунки.

З теплотою вітали поважних та сивочолих ветеранів, які віддали свої трудові роки нелегкій праці в сільському господарстві. Серед них Іван Микитович Ващенко, Олександр Іванович Кива, Тетяна Терентіївна Матюшенко, Катерина Павлівна Момот, Ганна Лук’янівна Пліш, Лідія Паньківна Сухостат, Любов Юхимівна Момот, Михайло Петрович Роздабара, Микола Захарович Слинько.

 Відзначили трудовий колектив Козлівщинської школи та ветеранів освітянської ниви Ольгу Олексіївну Кухаренко, Олександру Федорівну Дудник і Марію Степанівну Дику.

Отримали цінні подарунки й щасливі батьки восьми новонароджених жителів села, що стали надією на розквіт територіальної громади. Відзначили багатодітну сім’ю Маренян, яка поповнилася третім дитятком Давидом, а також родину Киви, яка взяла собі на виховання дівчинку. Не оминули увагою довгожителів села Анастасію Петрівну Петрашенко та Марію Василівну Деркач. Мішок цукру отримали Віра Григорівна та Володимир Олександрович Свищ, які 50 років тому стали на весільний рушник.

Для всіх них звучали чудові пісні у виконанні колективів районного Будинку культури, дитячої музичної школи та ЦДЮТ. Родзинками свята стали оригінальний хореографічний виступ Альони Сіренко, задушевні пісні заслуженого працівника культури України Валентини Шевченко.

Під час свята провели святкову лотерею, в якій розіграли багато цінних подарунків, зокрема, побутову техніку, продовольчі набори, поросят, барана і супер-приз — теля. Кошти, зібрані від продажу лотерейних квитків, були передані на лікування сина жительки села Тетяни Пронь.

Після концерту місцеві жителі та гості свята зібралися за щедрим столом, а ввечері на всіх присутніх чекав яскравий феєрверк. Зимова пора не завадила влаштувати й дискотеку під відкритим небом.

Свято об’єднало людей у бажанні берегти традиції своїх предків і ростити дітей достойними їх великого національного спадку.

Прес-служба райдержадміністрації.

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 364 | Додав: kolosok21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: