Головна » 2014 » Лютий » 27 » Показали усе, на що здатні, і навіть більше
11:31
Показали усе, на що здатні, і навіть більше

      Характерною рисою колективу Великорублівського сільського Будинку культури є щирість, задушевність, невимушеність його концертних виступів.

 Ці якості вкотре приємно вразили котелевських глядачів під час творчого звіту великорублівців у рамках фестивалю народної творчості «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!».

Як і торік, початок виступу був дещо незвичним. Під заспів хору (вихід якого оголосила ведуча Ірина Вусик) мелодію «Думи мої» на сопілці заграв віртуоз володіння різними музичними інструментами Іван Бурковський.

Шевченківську тематику хористи продовжили у піснях «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Серце Кобзаря», а власний вірш славетному поетові присвятила Ірина Грінченко.

Сподобались глядачам два дуети, виступи яких супроводжувались вигуками : «Браво!». В одному із них Анатолій Ахрімейко виступав з Іваном Бурковським («Не згасає зоря»), в іншому — з Надією Глобою («Дівка в сінях стояла»).

Гучними оплесками зустріли присутні учасників ансамблю «Калина», який вже давно по-праву вважається візитною карткою колективу («Говорили-балакали», «Старіємо, старіємо»). Із задоволенням переглянули вони виступи ще кількох ансамблів, кожен з яких викликав безперечну симпатію. Це чоловічий ансамбль «Руб-лівські козаки» («А я все дивлюся»), жіночий («На вулицю я збиралася») та фольклорний («Кури мої, кури»).

Про те, як відбувається «Рублівське сватання» оригінально продемонстрували Наталія Чепельова та Руслан Келя.

Цілком прогнозованою була чергова поява на сцені багаторічного художнього керівника Великорублівського СБК Івана Бурковського. Спочатку Іван Євгенович бездоганно виконав соло на трубі («Історія кохання»), а потім на клавішних акомпанував своїй зовсім юній внучці Юлечці Кірільовій («Ішло дівча лучками»). Цей новостворений сімейний дует глядачі викликали «на біс!».

Не можна не відзначити й ровесницю Юлі — Яну Панченко, яка вже кілька років поспіль читає гумор. Розвеселила глядачів і цього разу.

Хореографічний жанр чудово представили учениці Великорублівської ЗОШ – танцювальна група під керівництвом свого вчителя Оксани Мартинович та юна Марина Соломаха («Циганський танок»).

Взагалі варто віддати належне молодим виконавцям колективу, які творчо ростуть, як мовиться, буквально на очах. Це солісти : Настя Виноградова («А любов моя»), Марина Фисун («Україночка»), Валерія Голуб («Це моя земля»), Михайло Савко («Счастье» і «Не ти»), Інна Мироненко («Друг»). Сольний номер підготувала й директор Великорублівського СБК Надія Глоба. Оскільки концертна програма припала на 14 лютого – День Святого Валентина, вона від душі побажала усім чистого і незгасаючого кохання, лебединої вірності та здійснення бажань («Пусть вам повезет в любви»).

Фінальну пісню «Краю мій!» піднесено і натхненно, у супроводі всіх учасників творчого звіту, виконала Інна Мироненко.

По його завершенню голова райдержадміністрації Тетяна Корост та її заступник заслужений працівник культури України Валентина Шевченко відмітили, що народні аматори із Великої Рублівки цього разу показали усе, на що здатні, і навіть більше!  Про те, що ця концертна програма була однією з кращих у цьогорічному фестивалі, свідчили і численні вигуки глядачів «Браво!» та «Молодці!», бурхливі оплески, яких ніхто не шкодував на адресу артистів. Найбільш активні з них отримали від Тетяни Корост книгу про її трудовий шлях, видану з нагоди 60-річного ювілею.

У вітальному слові голова Великорублівської сільської ради Юрій Гриценко від імені усіх учасників художньої самодіяльності територіальної громади щиро подякував за постійну підтримку розвитку культури і народного мистецтва директору ТОВ «Агрофірма «Маяк» Вячеславу Приймі та керівнику ДП «Торговий дім «Маяк» Наталії Приймі.

Подальших творчих успіхів своїм землякам побажав і селищний голова Іван Гарькавенко.

У свою чергу, творчий колектив  великорублівців  дякує усім котелевцям, які у переповненій глядацькій залі надзвичайно тепло і щиро оцінили їх виступ, а також відділу культури і туризму РДА та працівникам Палацу дозвілля «Скіфія» за допомогу у проведенні концерту.

                                                                                                  Анатолій Джерелейко.


 

 

 

 

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 346 | Додав: Андрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: