Головна » 2014 » Березень » 26 » Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей
18:40
Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей

Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей, що глядацька зала не змогла вмістити всіх бажаючих. Це і не дивно, адже цей творчий звіт став такою собі прелюдією наступаючого свята. І кожна пісня, танець, гумористична сценка присвячувались єдиній і неповторній, добрій і ніжній, красивій і звабливій — жінці.

З привітаннями та найкращими побажаннями з нагоди  свята до усіх присутніх звернулися голова районної ради Володимир Довгуша та селищний голова Іван Гарькавенко.

Молоді та харизматичні ведучі Неля Назарко й Влад Запорожченко розпочали програму словами: «Жінка — це вогонь у вогнищі, це тепло у ліжку, це аромат на кухні, це посмішка губ, блиск очей! Мати дітей… І солодка казка в житті чоловіка»… Від сказаного потепліло на душі й налаштувало на приємне проведення часу.

Традиційно спочатку виступив хор із піснею «Душі криниця» (солістка Неля Каблучка). Різнобарвність і міць голосів линули зі сцени й змусили кожного присутнього затамувати подих. Для цього, зокрема, чималих зусиль  доклали художній  керівник і диригент, заслужений працівник культури України Валентина Шевченко та концертмейстер Віктор Петріченко. Наступний номер цього ж колективу був, як ніколи актуальний, оскільки усі ми втомилися від тривожної інформації, яка лине звідусіль. Наша нація заслуговує на краще життя і тому пісня Валентини Шевченко під назвою «Щастя нам, українці!» пролунала, як гімн миру та єднання.

Після цього всі мали змогу зануритися в таємничу атмосферу сивої давнини. Під супровід слайд-шоу розповіли притчу про те, як Бог створював жінку. Можливо, це й легенда, але кожне слово несло в собі правдоподібність.

Людмила Мачушко прочитала вірш про важливість ласкавих слів для наших рідненьких, а пісня «Мамині яблуні» ніжно пролунала із уст колективу «Барвінковий розмай». Естафету підхопила Альона Прядка (пісня «Мама»).

Із жагою та пристрастю увірвався на сцену танець «Кармен» у виконані хореографа Катерини Подопригори.  Красою класичної музики насолоджувались глядачі від виступу інструментального ансамблю під керівниц-твом Миколи Коросташова.

Всю віру і любов до Пресвятої Богородиці висловила в авторській пісні Валентина Шевченко, яку зворушливо виконала Неля Каблучка, а кожен присутній мав змогу помолитися передивляючись кадри слайд-шоу.

Наймолодша учасниця творчого звіту Маринка Лимар та дитячий хореографічний колектив музичної школи під керівництвом Олени Чугуй підготували чудовий подарунок всім бабусям.

 Мабуть, одним із найкращих і найприємніших сюрпризів для кожної дружини на 8 Березня є освідчення у коханні. Зі сцени Палацу дозвілля «Скіфія» це оригінально і щиро зробили Валентин Ступка з піснею «Жена» і Віктор Голенко, заспівавши «Дякую, дружино». Вони подарували своїм коханим та єдиним квіти, спустившись зі сцени до глядацької зали.

 Гумористичний діалог Тамари Прядко та Юрія Остапенка не лише добре насмішив, а й намагався відповісти на одвічне чоловіче запитання: чого хоче жінка? А прекрасна половина глядацької зали в окремих рисах характеру героїні впізнавала себе…

 Неля Назарко виконала зворушливий вірш «Сину», який дав привід просльозитися всім матерям, а синів змусив задуматися над пріоритетами життя. На цій же ліричній ноті Юрій Мяло виконав чергову пісню Валентини Шевченко «Не спізніться у батьківську хату».

Після зворушливих слів — знову сльози, тільки вже від гумористичної постановки Ніни Шубки та Анатолія Джерелейка, які зіграли роль української жінки та грузина, що розмовляли між собою ніби на зрозумілій мові, але про зовсім різні речі. Акцент, жести, експресія! Про яких аматорів можна говорити? Справжні професіонали театрального мистецтва!

Це ж саме можна сказати й про виконавців іншої гумористичної сценки «8 Березня» — Валентина Ступку, Владислава Запорожченка, Сергія Дзюбу та Артема Чорнорука. Напередодні жіночого свята вони намагались купити букет квітів та від зайвого хвилювання ніби язики проковтнули… Про їх бажання придбати «Ґози» та «лози» «ґамашки та ломашки» глядачі пам’ятатимуть ще дуже довго.

Посмішку в багатьох викликав гумористичний монолог Ольги Жувак, яка в дотепній формі розповіла про чоловіка, що прагне в святковий день зробити приємне дружині, та чомусь усе виходить навпаки.

Чудовий номер подару-вав глядачам оркестр народних інструментів, виконавши композицію «Інтермеццо». А потім у його супроводі душевно співали Надія Титаренко («Мамина вишня») та Аліна Шепель («Сладкая ягода»).

Борис Даценко виконав пісню «Не умирай, любовь» під супровід ретрофото.

Чимало гучних оплесків лунало на адресу маяківських дітей, завдяки прем’єрі пісні «Українські козаки» та хореографічній постановці Віктора Півня.

На прохання жінок-глядачів, які перед концертом замовили для чоловіків музичне вітання, прозвучала пісня Валентини Шевченко «Коханий чоловік», котру заспівала Наталія Алексієнко.

Зачарувало усіх присутніх віртуозне соло на баяні Валентина Ступки (композиція «Лібертанго»).

Приємною несподіванкою, особливо для жіночої половини, став чоловічий ансамбль, який виступив не тільки з майстерним виконанням пісні «А ти мене ревнуєш», а й ще з деякими цікавими хореографічними елементами, що стало чудовим доповненням до номера. А Марина Мухар піснею «Белый парус» побажала присутнім, щоб корабель їхнього кохання ніколи не знав штормів та підводних айсбергів.

 Яскраво виділився новостворений ансамбль «Маяківські  молодички». І не тільки піснею «А у мого чоловіка іменини», а й чудовими костюмами, імпровізованим гулянням іменин зі столом, запашними стравами та оковитою.

 Ольга Жувак та Катерина Подопригора танцювали запальний циганський танок.

Здавна у «маяківському» та «ленінському» мік-рорайонах співають цілими родинами. З теплотою та щирістю прозвучала пісня «За столом збирається родина» у виконанні родинного ансамблю Каблучків та Саєнків. А особливо вразили найменші учасники колективу Ілля Мухар та Михайло Каблучка.

Фіналом концерту стала пісня «Дарите женщинам цветы» у виконанні Валентина Ступки та Юрія Мяла, до яких приєдналися усі чоловіки, котрі брали в ньому участь, подарувавши жінкам букети квітів. З перших акордів глядачі піднялися із своїх місць. Аплодисменти не вщухали ще дуже довго, а виклики «браво!» і «молодці!», які лунали на адресу народних талантів, стали найкращим доказом їх виступу на найвищому рівні.

Директор Будинку культури імені С.А. Кавпака Валентин Ступка подякував усім артистам, котрі брали участь у концерті, працівникам ПД «Скіфія» та музичної школи, а також директору ТОВ «Агрофірма «Маяк» В.І.Приймі за фінансову підтримку та пошиття нових костюмів. Окреме «спасибі» сказав режисеру-постановнику творчого звіту Валентині Шевченко. До речі, у концерті звучало п’ять її авторських пісень, з яких три — прем’єрні!

По завершенні звіту її учасників тепло вітали селищний голова Іван Гарькавенко та директор агрофірми «Маяк» Вячеслав Прийма, який не тільки підібрав найкращі слова для народних аматорів художнього мистецтва, а й вручив винагороду усім, хто плідно працював над підготовкою цього, без перебільшення, чудового концерту.

Хвилюючим моментом став вихід на сцену депутата обласної ради Героя України Тетяни Корост. Присутні вітали її стоячи, бурхливими оплесками дякували за її роботу, ініціативу капітального ремонту цього закладу культури і багато організованих заходів та народних гулянь у Котельві. А вона, у свою чергу, звернулася до людей зі словами поздоровлень зі святом та подяки за спів-працю на благо рідної Котелевщини.

Леся ВИННИК.

Фото А.Горщорука.

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 521 | Додав: Андрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: