Головна » 2014 » Квітень » 22 » Немає меж для самовдосконалення
12:12
Немає меж для самовдосконалення

З метою стимулювання та реалізації духовного, творчого потенціалу учнів, пошуку та підтримки юних обдарувань Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури та Полтавське музичне училище імені М. В. Лисенка за підтримки Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації понад два десятиліття проводять конкурс виконавської майстерності учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Юний віртуоз Полтавщини». Він відбувся й цього року. 5 квітня кращі з кращих серед юних музикантів Полтавщини змагалися в таких номінаціях: «Народні інструменти», «Струнно-щипкові інструменти», «Бандура», «Фортепіано», «Струнно-щипкові інструменти», «Духові та ударні інструменти». У конкурсі взяли участь 372 учні з 40 початкових мистецьких навчальних закладів. На розгляд високопрофесійного журі, - викладачів Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка, учасники конкурсу представляли програму виступу, яка складалася з високохудожніх різнохарактерних творів народної музики, вітчизняної та світової класики. За словами організаторів, завданням заходу є розкриття та розвиток творчої індивідуальності, виконавської майстерності юних митців Полтавщини.

Серед переможців, які відзначилися дипломами Гран Прі, І, II, ІІІ ступенів та грамотами Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, і учні Котелевської дитячої музичної школи. Продемонструвавши високу виконавську майстерність, Катерина Богачова та Єгор Биченко посіли І місця в номінації «Ударні інструменти» серед своїх вікових груп (викладач Сокуренко В.І.). Вразила журі майстерною грою Анна Палишева, яку відзначили дипломом ІІ ступеня в номінації «Фортепіано» (викладач Петріченко В.П.). Андрій Запорожченко натхненним виконанням на віолончелі виборов ІІІ місце в номінації «Струнно-смичкові інструменти» (викладач Крамаренко Т.В., концертмейстер Нестріляй В.В.). У конкурсі також брала участь наймолодша учасниця - семирічна Дар’я Слюсаренко (викладач Шурховецька Н.Ю.).

Під керівництвом талановитих педагогів діти наполегливо шліфували свій музичний талант, намагаючись проникнути в сутність мелодії й ритму, творчо враховували у власному виконанні поради та рекомендації інших педагогів‑музикантів і досягла високого рівня виконавської майстерності.

«У наших учнів, — розповідає директор дитячої музичної школи Марина Мухар, — вдало поєднуються неабиякі музичні дані, високий інтелектуальний рівень, невтомність у відпрацюванні техніки виконання творів і прагнення у найкращому звучанні донести їх до своїх слухачів. Педагогу залишається розвивати і поглиблювати ці прекрасні якості дітей, грамотно спрямовувати їхній творчий розвиток.

У творчих досягненнях наших вихованців є вагома частка праці й батьків. Вони не лише постійно й вимогливо контролюють стан успішності та поведінки своїх дітей, а й повсякчас глибоко проникаються їхнім життям. Знаходять час для спілкування з педагогами і нашої, і загальноосвітньої школи. Ось і мають хороший результат у вихованні», - прокоментувала вона.

…Закінчився напружений період підготовки до обласного конкурсу юних музикантів. Сьогодні учні з педагогами виношують нові плани успішного освоєння навчальної програми наступного класу й мріють про участь у всеукраїнських і міжнародних конкурсах юних музикантів. Тож хай ці мрії і плани успішно здійснюються!

                                                                                                      Олена Колос

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 334 | Додав: kolosok21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: