Головна » 2014 » Квітень » 22

Немає меж для самовдосконалення

Вівторок12:12

З метою стимулювання та реалізації духовного, творчого потенціалу учнів, пошуку та підтримки юних обдарувань Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури та Полтавське музичне училище імені М. В. Лисенка за підтримки Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації понад два десятиліття проводять конкурс виконавської майстерності учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Юний віртуоз Полтавщини». Він відбувся й цього року. 5 квітня кращі з кращих серед юних музикантів Полтавщини змагалися в таких номінаціях: «Народні інструменти», «Струнно-щипкові інструменти», «Бандура», «Фортепіано», «Струнно-щипкові інструменти», «Духові та ударні інструменти». У конкурсі взяли участь 372 учні з 40 початкових мистецьких навчальних закладів. На розгляд високопрофесійного журі, - викладачів Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка, учасники конку ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Розрита могила

Вівторок11:28

"РОЗРИТА МОГИЛА"

КРАЙ УЗБІЧЧЯ ШЛЯХУ

„... величезне стародавнє земляне укріплення план якого ніяк не можна зрозуміти за різними напрямками валів. Перекази свідчать, що якась княжна захищалася тут вії ворогів... і була ними переможена та укріплення зруйноване..."

Т.Шевченко. „Археологічні нотатки"

Посеред пагорбкуватої рівнини лівобережжя р. Ворскли, розділеної прямокутниками безкраїх ланів, поряд з межею приворсклянських лісів, за 1,2 км на захід від розгалуження сучасник автошляхів на Котельву, Опішню і Полтаву, у 2,5 км на схід під с. Лихачівки Котелевського району, знаходиться незвичайної форми підвищення, розташоване на мису другої надзаплавної тераси. Пагорб висотою 11 метрів над рівнем поля утворює своєрідне „кільце" діаметром до 110 метрів; у його центрі — кругла глибока яма завширшки 35 та глибиною понад 10 метрів. Стрімкі схили кільцевого валу майже обриваються в ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »