Головна » 2014 » Березень » 26 » Невеличкий колектив народних аматорів з Малої Рублівки котелевці неодноразово викликали "на біс"
17:58
Невеличкий колектив народних аматорів з Малої Рублівки котелевці неодноразово викликали "на біс"

Незважаючи на те, що Малорублівський сільський Будинок культури нараховує порівняно невелику кількість учасників художньої самодіяльності, свої концертні програми для місцевих жителів вони охоче представляють на   свята, а після кількарічної перер-ви досить гідно виступили на сцені Палацу дозвілля «Скіфія» у рамках районного фестивалю «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!». Всього тринадцять народних аматорів підготували 21 художній номер.

Перед початком концерту і артисти, і усі глядачі хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Майдану, які віддали найдорожче — своє життя за краще майбутнє неньки-України.

Саме піснею «Моя Україна» (яку оголосила ведуча, учителька   сільської школи Наталія Супруненко) почався концерт. Щиро і натхненно її виконала юна Валерія Голуб.

Читачі «Народної трибуни» добре знайомі з творчістю Євдокії Кашуби, поезії якої часто друкуються на її сторінках. А на сцені Палацу дозвілля «Скіфія» поетеса, викладач зарубіжної літератури Малорублівської ЗОШ, прочитала два своїх вірші — «Розмова з Тарасом» та «Як вам живеться, жінки?».

Приємно було бачити у складі малорублівців матір дев’ятьох дітей Любов Усач, яка чудово виступила як сольно (пісня «Одна калина»), так і в парі з  донькою Мариною («А я чорнява», «А ми бажаєм вам добра»).

Про Маринку варто сказати окремо. Ця енергійна і надзвичайно талановита дівчинка, яка навчається у шостому класі, у своєму творчому арсеналі вже має звання дипломанта та лауреата районних і обласних конкурсів та фестивалів. Під час звіту виступила аж у восьми(!) художніх номерах: окрім згаданих, — з піснями «Цвєтік-самоцвєтік» і «Про лелеченьку», в гумористичній сценці «Ріпка на сучасний лад» (разом з Альвіною Кривоус)  та у складі танцювального колективу «Малоруб-лівські перлинки» (із сестрою Наталією, Альвіною Кривоус, Юлією Лакатош).

У хореографічному жанрі гармонійно і переконливо на сцені виглядав й дует у складі юних Марини Соломахи та Жені Вітченка («Самба» (фото внизу) та «Лісапед»).

Відрадно, що цього вечора у глядацькій залі неодноразово звучали вигуки «на біс!». Не бажали присутні відпускати зі сцени й Юрія Кононенка («Вологда» та «Час рікою пливе»), Валерію Голуб («Желаю», «Ой, говорила чиста вода») — фото справа.

А черговий вихід до глядачів «Малорублівських бабок» (Ніна Карпенко і Любов Вишневська) викликав щирий сміх навіть у тих, хто має проблеми з почуттям гумору! Які тільки чудасії не траплялись зі «старенькими» в сценках «Малорублівські бабки в Котельві», «На чому краще їздити?», «Малорублівські бабки на стриптизі».

Тепло вітаючи колектив Малорублівського СБК (директор Л.Вишневська) із вдалим творчим звітом, дякуючи за подарований котелевцям настрій та хвилини насолоди, голова районної ради Володимир Довгуша під бурхливі оплески вручив яскравий букет квітів Матері-героїні Любові Усач.

З побажаннями нових творчих успіхів до своїх земляків звернулись директор ПСП «Ковпаківець» Анатолій Карпенко та секретар сільської ради Світлана Швидка.

Народні аматори з Малої Рублівки вдячні за постійну спонсорську підтримку місцевому господарству та депутату районної ради, голові районного споживчого товариства Людмилі Дубині, а також відділу культури і туризму РДА і усім працівникам РБК за надану допомогу в організації концерту.

Анатолій Джерелейко.

 

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 327 | Додав: Андрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: