Головна » 2014 » Березень » 27 » Поезія - це завжди неповторність
10:31
Поезія - це завжди неповторність

Під такою назвою  у Палаці дозвілля «Скіфія» відбувся захід, присвячений  Міжнародному дню поезії.

Його учасники — люди, безмежно закохані у поезію, для яких вона — це особливий світ сприйняття навколишнього, світ почуттів, світ думок, переживань, прагнень, світ самоствердження і вдосконалення.

Теми віршів, автори яких піднімались на сцену, — різні, але жоден з них не був позбавлений актуальності і ритмів нашого сьогодення.

Хтось поетичним словом зумів показати красу, мальовничість і неповторність рідного краю, інший — переконати, що найближчими і найсвятішими людьми на землі є батько і мати. Важливою і болісною для багатьох стала тема єднання, неподільності нашої рідної неньки-України. Оскільки у ці березневі дні відзначено 200-річчя від народ-ження славетного Кобзаря, яскраво і натхненно звучала присвята Т.Г.Шевченку.

Хвилювали кожного вірші вихованців: гімназії №1 імені С.А.Ковпака — Марини Рохман та Наталії Дранчук, ЗОШ №2 — Юлії Троцької та Марини Смолік, ЗОШ №4 — Світлани Телюк та Сергія Дзюби, учениці Великорублівської ЗОШ Ірини Вусик, вчителів: гімназії №1 імені С.А.Ковпака — Валентини Товми, ЗОШ №2 — Наталії Пономаренко, Милорадівської ЗОШ — Світлани Калашнікової, Малорублівської ЗОШ — Євдокії Кашуби, а також виховательки дитячого садка «Ластівка» (с. Милорадово) Тетяни Бурсової, поетес: з Більська — Ольги Бовдир та Тернів — Наталії Бондар. Декламувала власні вірші й ведуча, вона ж і автор сценарію, Олена Колос (з роллю іншого ведучого відмінно справився Владислав Гришко).

Багато теплих, щирих слів звучало на адресу шанованого багатьма у Котельві автора кількох поетичних збірок Василя Костюка (його вірші також лунали зі сцени Палацу дозвілля «Скіфія»).

Вшанували на цьому заході й пам’ять незабутньої Дар’ї Горлиці (Людмили Ларіонової).

 Заслужений працівник культури України Валентина Шевченко у своєму творчому доробку має низку прекрасних, улюблених котелевцями пісень. Окремі з них виконали Юрій М’яло («Батьківська хата»), Наталія Алексеєнко («Коханий чоловік»). А Ганна Борківець заспівала «Вальс котелевських ночей», який став візитною карткою нашого селища (слова Людмили Ларіонової, музика Олексія Чепурного).

Оплесками зустрічали глядачі й обдаровану поетесу Ольгу Бовдир з Більська, яка читала авторські вір-ші, а її пісні виконали  Юрій М’яло («Донечко чарівная») та третьокласник гімназії №1 імені С.А.Ковпака Максим Кравченко («Мій перший гол»).

Безперечно, поетичні твори, які прозвучали, змусили багатьох побачити до цього непомічене, замислитись над сенсом життя, ширше відкрили для них двері у світ дивовижного і прекрасного.

Анатолій Джерелейко.

 

Категорія: Новини про культуру | Переглядів: 525 | Додав: Андрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: