Головна » Новини про туризм

По святих місцях Рівненщини та Тернопільщини (м. Почаїв - м. Кременець - м. Дубно - м.Корець) 28 – 29 березня 2015р.

П`ятниця11:20

27.03.2015 р. 19-00 - виїзд з м. Полтави 28.03.2015 р. - м. Кременець. Богоявленський жіночий монастир(головна святиня монастиря-ікона Божої Матері «Скорботної»). Монастир святої праведної Анни та купання в чудодійному джерелі (с. Онишківці), Божа гора. - м. Почаїв. Оглядова екскурсія по Свято-Успенській Почаївській Лаврі. – Обід в Лаврській трапезній (факультативно). – Продовження екскурсійної програми: Свято-Духівський скит, відвідування монастирського кладовища. Вільний час. Ночівля в готелі Почаївської Лаври. 29.03.2015 р. - вільний час для відвідування святинь. Переїзд до м. Дубно, де оглянемо старовинну Луцьку браму 16 ст., Бернард

инський монастир 17 ст., мальовничу Преображенську церкву 17 ст., Свято-Іллінський собор поч. 20 ст, дерев'яну церкву Юра, поч. 18 ст., костел Яна Непомука поч. 20 ст, монастир Кармеліток 17 ст. Закінчуємо нашу екскурсію перлиною військової історії древнього Дубно ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

«ЖЕМЧУЖИНА У МОРЯ» (1-4.05.2015)

П`ятниця15:03

Вы мечтали о Греции или Париже, хотели в Рим, а попали в Одессу? Не расстраивайтесь! В Одессе есть все!!! 30 апреля 2015 г. 20-00 – выезд с Полтавы 1 мая 2015 г. – Здравствуй, Одесса!!! Пешеходная экскурсия по городу «Старая Одесса». Приморский бульвар с Древними раскопками под куполом, Думская площадь с памятником Пушкину, Потемкинская площадь с Величественным памятником Екатерине II, Потемкинская лестница с Фуникулером «на-шару», и… конечно же Оперный театр – самый красивый в Европе! Филармония, Городская Дума, Морской порт, Дворец графа М.С.Воронцова, Пассаж, Пале-Рояль, Театральная и Соборная площади, Городской сад. Памятники: А.Пушкину, Герцогу де Ришелье, Графу Воронцову, Сергею Уточкину, памятник «12 стулу». Можете посидеть на «лавочке» рядом с Леонидом Утесовым, загадать желание у «Дерева любви» в Горсаду. – свободное время; – переезд в Затоку. Поселение. Отдых. 2 мая 2015 г. – Отдых на море – Обед – отдых на море; 3 мая 2015 г ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

План екскурсійних поїздок на березень 2015 року

П`ятниця14:53

Шукайте нас в соц. мережах «Одноклассники», "Facebook", «ВКонтакте» - група «Полтавские путешественники» (фото з поїздок, програми). 14.03 – безкоштовна пішохідна екскурсія по м. Полтаві «Т.Г. Шевченко на землі І.П. Котляревського»; 28-29.03 – По святих місцях Рівненщини та Тернопільщини (м. Почаїв – м. Кременець - м. Дубно - м. Корець) – 790 грн.
27.03.2015 р. 19-00 - виїзд з м. Полтави 28.03.2015 р. - м. Кременець. Богоявленський жіночий монастир(головна святиня монастиря-ікона Божої Матері «Скорботної»). Монастир святої праведної Анни та купання в чудодійному джерелі (с. Онишківці), Божа гора. - м. Почаїв. Оглядова екскурсія по Свято-Успенській Почаївській Лаврі. – Обід в Лаврській трапезній (факультативно). – Продовження екскурсійної програми: Свято-Духівський скит, відвідування монастирського кладовища. Вільний час. Ночівля в готелі Почаївської Лаври. 29.03.2015 р. - вільний час для в ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Екскурсійний тур до м. Харків

Четвер16:54

28 лютого 2015 року 10 -00 - виїзд з м. Полтави; 10-00 -12-00 – переїзд до м. Харків; Харківський художній музей Оглядова екскурсія по місту Обід у кафе Відвідуємо виставу Харківського Державного Академічного Драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка Клод Маньє Гостросюжетна комедія «Блез» на 2 дії Молодий художник Блез, аби покінчити з безгрошів’ям, робить все можливе, щоби взяти шлюб з дочкою бізнесмена. Та все відбувається всупереч його розрахункам… Ця розважальна вистава, що побудована на комічних прийомах, різноманітних непорозуміннях і помилкових діях її героїв, примусить глядача забути на деякий час про свої насущні проблеми і зануритися в атмосферу веселої к ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Вербна неділя 05.04.2015 року

Вівторок17:34

Вербна неділя відзначається в шостий тиждень Великого посту, після якої йде Страсний тиждень. У цей день гілочки верби освячують у церкві, а після служби зберігають їх весь рік біля ікон. Вважається, що саме освячена верба має чудесну силу, позбавляючи від хвороб, порчи, злих духів і інших бід. Люди також вірять у те, що верба вбереже від болю в горлі, зубного болю, від безпліддя та інших хвороб, і з'їдають по 9 бруньок верби, а також запікають бруньки в хлібцях. «МОНАСТИРІ ПОЛТАВЩИНИ» 6-30 – збір групи, початок екскурсії 7-00 - відвідування Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря (жіночий) та оглядова екскурсія; - переїзд до Мгарського Спасо-Преображенського чоловічого м ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Масляна

Вівторок17:19

НА МАСЛЯНУ У ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ Масляна - давнє християнське свято, ритуал проводів зими і зустрічі весни. В народі вірили: людина, яка не повеселилася на Масляну як слід, цілий рік буде нудьгувати і сумувати. 5 -00 - 6-00 – збір по зупинках м. Полтави 6-00 - виїзд з м. Полтави 11-00 – приїзд в заповідник «Переяслав» - музей під відкритим небом. Відвідування меморіального музею Г.С. Сковороди; Переїзд до Заповідника народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини. Самостійний огляд музеїв та участь у народному зимовому гулянні «Переяславська Масляна – 2015» У програмі свята: • Відтворення народних обрядів: «Сповивання Колодія», «Волочіння колодки», «Закопування каші». • Майстер-клас виготовлення «колодки». • Лише на Переяславському ярмарку найспритніші зможуть здобути ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Екскурсійні поїздки - 2015 року

Середа12:41

ЕКСКУРСІЙНІ ПОЇЗДКИ - 2015 РОКУ

***ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ТА ОПЛАТІ ТУРУ ЗА 60 ДНІВ І БІЛЬШЕ, ВАРТІСТЬ ПУТІВКИ ЗНИЖУЄТЬСЯ НА 5%.

ЛЮТИЙ

14-15.02 – До дня святого Валентина: м. Самбір – мощі святого Валентина, м. Львів

 

БЕРЕЗЕНЬ

7-09.03 – м. Житомир – м. Бердичів – м. Коростень - м. Радомишль;

28-29.03 – По святих місцях Рівненщини та Тернопільщини (м. Почаїв –

м.  Кременець - м. Д ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Котелевщина готова приймати гостей!

Четвер12:14

«Котелевщина готова приймати гостей!»

З такими словами виступила заступник директора Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації Лариса Оніщук на обласному семінарі «Туристична Котелевщина», що відбувся нещодавно в нашому партизанському краї, на якому були присутні представники туристичних фірм, екскурсійних бюро, керівники галузі області та районів, представники музеїв та курортів. Вона зазначила про необхідність залучення ширшого кола можливостей для розвитку туристичної інфраструктури району.

«Котелевщина – багатющий край з надзвичайно великим потенціалом. Тут є все – і яскрава історія, і мальовничі краєвиди, і чудові люди. Ваш район може стати потужним туристичним центром Полта ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Розрита могила

Вівторок11:28

"РОЗРИТА МОГИЛА"

КРАЙ УЗБІЧЧЯ ШЛЯХУ

„... величезне стародавнє земляне укріплення план якого ніяк не можна зрозуміти за різними напрямками валів. Перекази свідчать, що якась княжна захищалася тут вії ворогів... і була ними переможена та укріплення зруйноване..."

Т.Шевченко. „Археологічні нотатки"

Посеред пагорбкуватої рівнини лівобережжя р. Ворскли, розділеної прямокутниками безкраїх ланів, поряд з межею приворсклянських лісів, за 1,2 км на захід від розгалуження сучасник автошляхів на Котельву, Опішню і Полтаву, у 2,5 км на схід під с. Лихачівки Котелевського району, знаходиться незвичайної форми підвищення, розташоване на мису другої надзаплавної тераси. Пагорб висотою 11 метрів над рівнем поля утворює своєрідне „кільце" діаметром до 110 метрів; у його центрі — кругла глибока яма завширшки 35 та глибиною понад 10 метрів. Стрімкі схили кільцевого валу майже обриваються в ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Цікаве про котелевські прізвища

Четвер10:27

Кожна людина хоча б раз у житті замислювалась над тим, що означає її прізвище?

Так сталось і зі мною. Спочатку зацікавився тим, як давно з’явилося прізвище Шеремет на території Котельви, пізніше — історією виникнення прізвища і часом появи першої письмової згадки про нього.

 Є кілька версій тлумачення слова «шеремет», найпоширеніша — воно має тюркське коріння і дослівно означає «жвавість, гарячковитість коня», а стосовно до чоловіка — «людина з швидкою ходою». У грузинській мові «шеремет» — видозмі ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »
« 1 2 ... 4 5 6 7 »