Головна » Архів матеріалів

«МИ — ЄДИНОЇ ВКРАЇНИ ДІТИ!»

П`ятниця09:06

Перший день літа цього року видався дощовим і через захмарене небо  сонце майже не проглядалося. Та це не завадило проведенню традиційного свята з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, яке  проходило під назвою «Ми — єдиної Вкраїни діти».  Через рясний дощик захід відбувся у танцювальній залі палацу дозвілля «Скіфія», яку  вщент наповнили дитячі посмішки, що  осявали зал, ніби  сонячні промінчики. 

Дітей та дорослих, які були разом із ними, щиро привітала заступник голови райдержадміністрації Наталія Сахно. Завітали на свято й голова районної ради Володимир Довгуша та селищний гол ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Котелевщина готова приймати гостей!

Четвер12:14

«Котелевщина готова приймати гостей!»

З такими словами виступила заступник директора Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації Лариса Оніщук на обласному семінарі «Туристична Котелевщина», що відбувся нещодавно в нашому партизанському краї, на якому були присутні представники туристичних фірм, екскурсійних бюро, керівники галузі області та районів, представники музеїв та курортів. Вона зазначила про необхідність залучення ширшого кола можливостей для розвитку туристичної інфраструктури району.

«Котелевщина – багатющий край з надзвичайно великим потенціалом. Тут є все – і яскрава історія, і мальовничі краєвиди, і чудові люди. Ваш район може стати потужним туристичним центром Полта ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Немає меж для самовдосконалення

Вівторок12:12

З метою стимулювання та реалізації духовного, творчого потенціалу учнів, пошуку та підтримки юних обдарувань Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури та Полтавське музичне училище імені М. В. Лисенка за підтримки Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації понад два десятиліття проводять конкурс виконавської майстерності учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Юний віртуоз Полтавщини». Він відбувся й цього року. 5 квітня кращі з кращих серед юних музикантів Полтавщини змагалися в таких номінаціях: «Народні інструменти», «Струнно-щипкові інструменти», «Бандура», «Фортепіано», «Струнно-щипкові інструменти», «Духові та ударні інструменти». У конкурсі взяли участь 372 учні з 40 початкових мистецьких навчальних закладів. На розгляд високопрофесійного журі, - викладачів Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка, учасники конку ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Розрита могила

Вівторок11:28

"РОЗРИТА МОГИЛА"

КРАЙ УЗБІЧЧЯ ШЛЯХУ

„... величезне стародавнє земляне укріплення план якого ніяк не можна зрозуміти за різними напрямками валів. Перекази свідчать, що якась княжна захищалася тут вії ворогів... і була ними переможена та укріплення зруйноване..."

Т.Шевченко. „Археологічні нотатки"

Посеред пагорбкуватої рівнини лівобережжя р. Ворскли, розділеної прямокутниками безкраїх ланів, поряд з межею приворсклянських лісів, за 1,2 км на захід від розгалуження сучасник автошляхів на Котельву, Опішню і Полтаву, у 2,5 км на схід під с. Лихачівки Котелевського району, знаходиться незвичайної форми підвищення, розташоване на мису другої надзаплавної тераси. Пагорб висотою 11 метрів над рівнем поля утворює своєрідне „кільце" діаметром до 110 метрів; у його центрі — кругла глибока яма завширшки 35 та глибиною понад 10 метрів. Стрімкі схили кільцевого валу майже обриваються в ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Поезія - це завжди неповторність

Четвер10:31

Під такою назвою  у Палаці дозвілля «Скіфія» відбувся захід, присвячений  Міжнародному дню поезії.

Його учасники — люди, без ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Цікаве про котелевські прізвища

Четвер10:27

Кожна людина хоча б раз у житті замислювалась над тим, що означає її прізвище?

Так сталось і зі мною. Спочатку зацікавився тим, як давно з’явилося прізвище Шеремет на території Котельви, пізніше — історією виникнення прізвища і часом появи першої письмової згадки про нього.

 Є кілька версій тлумачення слова «шеремет», найпоширеніша — воно має тюркське коріння і дослівно означає «жвавість, гарячковитість коня», а стосовно до чоловіка — «людина з швидкою ходою». У грузинській мові «шеремет» — видозмі ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Яскравий та динамічний концерт презентували котелевцям самодіяльні аматори сцени з Козлівщини

Середа18:47

Суботнього дня  учасники художньої самодіяльності Козлівщинського сільського Будинку культури завітали до Котельви з творчим звітом «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!». Концерт був наповнений цікавими номерами, які принесли багато позитивних емоцій.

Перші номери звіту присвятили Великому Кобзарю. Хоровий колектив (керівник Ірина Сіренко) хвилююче виконав пісню на слова Тараса Шевченка & ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей

Середа18:40

Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей, що глядацька зала не змогла вмістити всіх бажаючих. Це і не дивно, адже цей творчий звіт став такою собі прелюдією наступаючого свята. І кожна пісня, танець, гумористична сценка присвячувались єдиній і неповторній, добрій і ніжній, красивій і звабливій — жінці.

З привітаннями та ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Чи відомо вам, чому Шилова?

Середа18:06

А ви знаєте, яку назву років шістдесят тому мала вулиця Руднєва? Багатьом літнім людям вона відома як Шилова.

Це прізвище родини гончарів, які мешкали на вулиці здавна. Ще в 1874 році тут влаштував майтерню з виготовлення глиняного посуду Кирило Григорович Шило. Для його випалки використовував два горна на 400 штук посуду. За рік робив 15-17 випалок. З-під майстерних рук з’являлися горщики, миски, макітри, кахлі тощо. Вироблений посуд продавав котелевським чумакам, які везли його у Таганрог та Крим.

Але ремесло не забезпечувало родині безбідного життя. Тому господар наймав ще й шмат землі.< ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »

Один із найвідоміших Міллерів став частиною історії Котельви

Середа18:03

Рід Міллерів на території тодішньої Російської імперії бере початок ще за часів Петра І. Першим на російську службу був запрошений син прусського полковника із Кенігсберга Абрама Єгоровича Міллера на посаду артилерійського інструктора і брав участь у взятті Азова у 1696 році.

Один із носіїв прізвища Міллер —Дмитро Петрович, народився і виріс у Котельві. Пізніше він став відомим істориком, журналістом і белетристом. Своїми   дослідженнями історії Слобідської   України він зробив колосальний внесок у вивчення подій і фактів, що відбувалися і на території нашого краю. Не одне покоління істориків, краєзнавців, викладачів у своїх доробках посилаються на статті та книги Дмитра Петровича.

... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про туризм | 0 Комментариев »
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 »