Головна » Новини про культуру

Районний будинок культури оглошує конкурс

Понеділок16:34

КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ

на конкурсних засадах здає в оренду нежитлові приміщення площею в 77,4 м", що знаходяться в приміщенні районного будинку культури за адресою смт. Котельва, вул. Жовтнева, 207.

Місце та час проведення конкурсу:
смт. Котельва, вул. Жовтнева, 207.

Кінцевий термін прийняття документів на конкурс:
6 жовтня 2014 року.

Телефон для довідок та ознайомлення з умовами конкурсу:
2-15-83

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Фестивальне літо - 2014

Вівторок17:10

Запрошуємо до участі в проекті "Фестивальне літо - 2014"!

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

«МИ — ЄДИНОЇ ВКРАЇНИ ДІТИ!»

П`ятниця09:06

Перший день літа цього року видався дощовим і через захмарене небо  сонце майже не проглядалося. Та це не завадило проведенню традиційного свята з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, яке  проходило під назвою «Ми — єдиної Вкраїни діти».  Через рясний дощик захід відбувся у танцювальній залі палацу дозвілля «Скіфія», яку  вщент наповнили дитячі посмішки, що  осявали зал, ніби  сонячні промінчики. 

Дітей та дорослих, які були разом із ними, щиро привітала заступник голови райдержадміністрації Наталія Сахно. Завітали на свято й голова районної ради Володимир Довгуша та селищний гол ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Немає меж для самовдосконалення

Вівторок12:12

З метою стимулювання та реалізації духовного, творчого потенціалу учнів, пошуку та підтримки юних обдарувань Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури та Полтавське музичне училище імені М. В. Лисенка за підтримки Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації понад два десятиліття проводять конкурс виконавської майстерності учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Юний віртуоз Полтавщини». Він відбувся й цього року. 5 квітня кращі з кращих серед юних музикантів Полтавщини змагалися в таких номінаціях: «Народні інструменти», «Струнно-щипкові інструменти», «Бандура», «Фортепіано», «Струнно-щипкові інструменти», «Духові та ударні інструменти». У конкурсі взяли участь 372 учні з 40 початкових мистецьких навчальних закладів. На розгляд високопрофесійного журі, - викладачів Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка, учасники конку ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Поезія - це завжди неповторність

Четвер10:31

Під такою назвою  у Палаці дозвілля «Скіфія» відбувся захід, присвячений  Міжнародному дню поезії.

Його учасники — люди, без ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Яскравий та динамічний концерт презентували котелевцям самодіяльні аматори сцени з Козлівщини

Середа18:47

Суботнього дня  учасники художньої самодіяльності Козлівщинського сільського Будинку культури завітали до Котельви з творчим звітом «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!». Концерт був наповнений цікавими номерами, які принесли багато позитивних емоцій.

Перші номери звіту присвятили Великому Кобзарю. Хоровий колектив (керівник Ірина Сіренко) хвилююче виконав пісню на слова Тараса Шевченка & ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей

Середа18:40

Напередодні Міжнародного жіночого дня на концертну програму Котелевського селищного Будинку культури ім. С.А. Ковпака завітало стільки людей, що глядацька зала не змогла вмістити всіх бажаючих. Це і не дивно, адже цей творчий звіт став такою собі прелюдією наступаючого свята. І кожна пісня, танець, гумористична сценка присвячувались єдиній і неповторній, добрій і ніжній, красивій і звабливій — жінці.

З привітаннями та ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Невеличкий колектив народних аматорів з Малої Рублівки котелевці неодноразово викликали "на біс"

Середа17:58

Незважаючи на те, що Малорублівський сільський Будинок культури нараховує порівняно невелику кількість учасників художньої самодіяльності, свої концертні програми для місцевих жителів вони охоче представляють на   свята, а після кількарічної перер-ви досить гідно виступили на сцені Палацу дозвілля «Скіфія» у рамках районного фестивалю «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!». Всього тринадцять народних аматорів підготували 21 художній номер.

... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Шевченкові візії України (продовження)

Середа17:36

Бачення українського майбутнього

Тарас Шевченко — самородок, дар Божий для українського народу, всього людства. Його Слово, як українська пісня – «без золота, без каменю, без хитрої мови, а голосна та правдива, як Господа Слово». Велич Т. Шевченка з роками збільшується, важливість творів зростає. Шевченко залишається незмінною та актуальною опорою української ідентичності, соборності України. Правда, за комуністичного режиму та й нині, коли Україна ще у неорадянському, совковому павутинні, часто можна почути, що творче надбання     &nbs ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »

Шевченкові візії України (продовження)

Середа17:31

Батько українського слова

Російський письменник М. Лєс-ков у статті «Остання зустріч і остання розлука з Шевченком», яка опублікована у газеті «Русская речь» у березні 1861 р., зазначив, що «українське слово набуло права громадянства, вперше пролунавши в формі ораторської промови над Шевченковою труною. З дев’яти промов, виголошених над могилою поетовою, шість було українською мовою. З інших трьох дві були виголошені російською, а одна польською, мовби на знак спільного горя слов’ян, що прийшли віддати останню шану українському поетові-страдникові.

Україн ... Читати далі »

добавлено в категорию Новини про культуру | 0 Комментариев »
« 1 2 3 4 5 6 »